Marcatelli Blog'una Hoşgeldiniz.


Adres: Mimar Sinan Mh. Atlas Çıkmazı Sok. Ardahan Çarşısı Marcatelli Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 341 70 44
Takip Et

2020 Çanta Modelleri



2020 Çanta Modelleri

“Moda kendine yakışanı giymektir” diye bir söz vardır. Bu çanta modellerinde de geçerli olan kural. Çünkü moda ikonu olarak adlandırılan insanlar da kendilerine yakışanı giyiyor ve bu moda oluyor. Rihanna’nın eşofman altına topuklu ayakkabı giymesi buna en güzel örnek.Geçen sene dünyanın en küçük çantası olarak tanıtılan çanta modellerinden sıkça gördük. Bu sene de dünyaca ünlü modacılar koleksiyonlarını tanıtmaya başladılar. Bir göz atalım bizi hangi çanta modelleri bekliyor.

1. XL ÇANTALAR: Geçen sene süs olmaktan başka bir amacı olmayan küçük çanta modellerine inat bu sene XL çantalar var. Geniş hacimli bu modellerle eşya taşıyan kadınlar daha rahat edecektir. Boyu uzun içi geniş çantaları 2020’de sıkça göreceğiz.

2. BAMBU SAPLAR: Hayatımızın her alanında olan bambu bugünlerde çanta saplarında karşımıza çıkıyor. Bambu sağlam ve sağlıklı olmasıyla biliniyor. Ayrıca sıcak havalarda taşınabilecek en iyi çanta modellerinden biri. Bu yıl Prada, Miu Miu ve Gucci gibi markaların koleksiyonlarında göze çarpıyor.

3. ÇİFT ÇANTA: Bir çanta yetmiyor diyenler için çift çanta modelleri bu seneye damgasını vuruyor. İki şekilde tasarım görüyoruz. Biri büyük ve küçük çantanın birleşimi diğeri de iki küçük çantanın birleşimi. Büyük ve küçük çanta birleşimi eşyalarını taşımakta sorun yaşayanlar için hazırlanmış. Küçük çantaların birleşimi de hoş görüntü isteyenler için tasarlanmış. Bu çantalarla JW Anderson ve Peter Pilotto’nun yorumlarıyla 2020 kreasyonunda tanıştık. Kim bilir kimler bu çantaları kullanmak için can atıyor?

4. KÜRKLÜ ÇANTALAR: Deri çantalar gibi asla modası geçmeyen çanta modellerinden biri bu da. Sırt çantasından el çantasına kadar her modelde irili ufaklı detayıyla bu sezona da damgasını vuruyor.

5. SEPET ÇANTALAR: Aynı bambu saplar gibi yabancısı olmadığımız bir model. Örgü veya hasır çantalar yaz aylarında elinizden düşmeyecek. Daha çok yetişkin formunda tasarlandığı için kumsalda rahat kullanımı oluyor.

6. BEL ÇANTALARI: 2020 çanta modelleri 2019’u takip ediyor. Geçtiğimiz sezon da vitrinlerde sıkça karşılaşıyorduk. Bu model, hem hafif hem kullanışlı olduğu için oldukça sevildi. Bu sene de kullanılmaya devam edilecek gibi duruyor.

7. 70’LER ESİNTİSİ: Eskiye dönüş için yeterince malzeme var elimizde. Mesela disko havası veren renkler ve parlaklıklar çantalara yerleştirilmiş durumda. Gümüş ışıltılı metalik çantalarda Retro eskisini bolca hissedeceğiz bu sene. 2020 daha çok eskinin yeniden yorumlanması gibi duruyor.