Marcatelli Blog'una Hoşgeldiniz.


Adres: Mimar Sinan Mh. Atlas Çıkmazı Sok. Ardahan Çarşısı Marcatelli Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 341 70 44
Takip Et

2020 DÜĞÜN TRENDLERİ



2020 DÜĞÜN TRENDLERİ

Milenyum çağına girişimizin üzerinden 20 yıl geçti. Dünden bugüne birçok alışkanlık değişti, haliyle düğünler de… Mesela, yeni çiftler artık sadeliği tercih ediyor. Yeni nesil artık birçok şeyi öyle olması gerektiği için değil; kendi istedikleri için yapıyorlar. Alışkanlıkların değişmesinin temelinde bu düşünce yatıyor. Masalsı düğünler ihtişamlı veya çok para harcanmış biçimde değil de daha sade ve el yapımı süslemelerle yapılıyor. Haliyle moda da bu yönde değişiyor. Gelin ayakkabılarında topuklu ayakkabının yanında özel tasarım ayakkabılar da görüyoruz.

Marcatelli olarak 2020 gelinleri için favorimiz Peri model topuklu ayakkabı. Sadeliğin başrolde olduğu düğünlerde el yapımı kasnak işlemeli ayakkabı gelinlerin şıklığını tamamlayacak. Peri modelimizin üretim aşamalarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

2020 Gelinlik Modelleri

Artık gelinlikler tarz değiştiriyor. Nikah için blazer ceket ve altına pantolon veya tulum tercih ediliyor. Gelinler alışılmışın dışında kombinler yapıyor. Bunun yanında gelinlik modasında 70’lere dönüş var diyebiliriz. Kollarda fırfır veya puf detaylar dikkat çekiyor. Çiçekten taçlar da gelin aksesuarları arasında yerini alıyor. Duvaklar yerine pelerinin geçtiğini görüyoruz. Değişmeyen tek şey topuklu ayakkabı oluyor. Her kombini Peri model topuklu ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz.

Fotoğraf Çekimi

Bu özel günü ölümsüzleştirmek için hala fotoğraf çekimi yapılıyor. Geçtiğimiz senelerde moda olan dış çekim yerini yavaş yavaş stüdyo çekimine bırakıyor. Çiftler bunun için düğünden önce bir gün ayırıyor. Daha sade ve daha samimi pozlarla çekim tamamlanıyor. Bir başka trend de birkaç dakikalık düğün hikayesini anlatan youtube videoları. Fotoğrafın yanında düğünün hazırlık aşamaları, gelin ve damadın hazırlanması, düğün gecesinden görüntülerle bir hikaye kurgulanıyor ve çiftin youtube kanalına yükleniyor.

Düğün Mekanı

Özellikle bahar ve yaz düğünleri düğün salonu yerine bahçe veya sahilde oluyor. Böylece düğünde daha samimi bir ortam oluşuyor. Gelinlik ve ayakkabı seçimi de mekana göre yapılıyor. Sahilde yapılacak bir düğünde topuklu ayakkabı yerine babet veya sandalet tercih ediliyor. Gelinler bahçede ya da açık havada yapılacak düğün için gelinlikle uyumlu bir topuklu ayakkabı giyiyor. Böyle bir düğünde Marcatelli Peri model gelin ayakkabısı sizi tamamlayacaktır.

Yemek Menüsü

Vegan ve vejetaryen yemekler düğünlerde yer almaya başladı. Misafirlere daha sağlıklı ve daha hafif yemekler sunuluyor.

Yüzük

Genç çiftler her şeyi daha kendilerine göre planladıkları için alyanslarda ve tek taşlarda artık tasarım yüzükler kullanılıyor. Böylece hem benzersiz hem de özel oluyorlar.